Backlink Oluşturma

Backlink oluşturma, arama motoru optimizasyonu (SEO) bağlamında son derece önemli bir görevdir, ancak her bağlantı eşit derecede değerli değildir. Bir sonraki bölümde bağlantı kurmanın hem iyi hem de kötü seçeneklerini açıklayacağız ve size bazı genel tavsiyeler vereceğiz.

Backlink Oluşturma

En iyi backlink seçenekleriyle bağlantı kurmanın en doğal yaklaşımı, kullanıcıların diğer sitelerden bağlantı çekmesini sağlayacak değerli ve benzersiz içerikler oluşturmaktır. İçerik pazarlama yoluyla bu organik bağlantıyı kurarak, web sitenize gönüllü olarak bağlantı veren ziyaretçilere değer katarsınız. En kolayı olmasa da en iyi taktiktir çünkü Google bu yöntemi savunmaktadır.

Başka bir deyişle, diğer web sitelerini sayfanıza bağlantı vermeye teşvik etmek amacıyla yerleştirilen bağlantıya BACKLINK denir. Bu, web siteniz için geri bağlantılar oluşturmak amacıyla ilgili sayfalara gönderilen bir infografik şeklini alabilir. Şirketler için oldukça basit bir taktik, müşterilere veya tedarikçilere referanslar veya benzerleri altında şirketin web sitesine bağlantı verip veremeyeceklerini sormak olacaktır. Ancak yalnızca güvenilir iş ortaklarını seçmek doğru adım olacaktır.

Firma dizin siteleri


Ayrıca web sitenizi Facebook, medyadia gibi sosyal medya profillerinize bağlayabilir ve firma rehberi veya dizinimiz gibi tematik olarak alakalı ve kaliteli dizinlere ekleyebilirsiniz. Tematik olarak alakalı potansiyel bağlantı kaynaklarını veya rakip web sitelerine bağlantı veren sayfaları da arayabilirsiniz. Bir sonraki adımda, onlarla iletişime geçebilir, örneğin onlara bir misafir değerlendirmesi sunabilirsiniz. Bağlantısız sitenizden bahsedenleri aramak da mümkündür. Bu amaçla web üzerinde herhangi bir yerde web sitenizden bahsedildiğinde bildirim aldığınız Google Alerts'ı kullanabilirsiniz.

Önerilen bir başka bağlantı kurma taktiği, yüksek kaliteli ve tematik olarak alakalı sayfalara kendiniz bağlantı vermek ve bu sitelerin sahiplerini bu sitelerin web sitenizden haberdar olması ve muhtemelen ona geri bağlantı vermesi için bilgilendirmek olacaktır.

Kötü backlink seçenekleri


Yukarıda listelenen bağlantı kurma taktiklerinin yanı sıra, web üzerinde daha az önerilen bağlantı kurma uygulamalarını da sıklıkla gözlemleyebilirsiniz. Bunlar, web sitenizi mevcut tüm web dizinlerine göndermeyi veya sitenize bağlantılar içeren blog yorumlarına spam göndermeyi içerir. Bu tür spam, SEO bağlamında hızla geri tepebilir. Ayrıca, arama motoru kurallarını ihlal ettikleri için özel platformlardaki bağlantıları satın almaktan veya diğer web sitelerinin sahipleriyle doğrudan iletişime geçmekten kaçının.

Bağlantı değiştirmede de benzer bir sorun var. Google bundan hoşlanmaz ve bu nedenle onu yalnızca sınırlı bir ölçüde kullanmalısınız. Tematik tutarlılığı olmayan siteler arasındaki bağlantıların sıralamanız üzerinde yalnızca küçük bir olumlu etkisi vardır.

Genel öneriler

Genel olarak, bağlantı kurma için hangi taktiği seçerseniz seçin, SEO stratejiniz her zaman beyaz şapka bağlantı kurmaya dayalı olmalıdır. Bu, kısa bir süre içinde çok fazla bağlantı ekleyip aniden durmamanız gerektiği anlamına gelir; çünkü geri bağlantıların sayısı çok hızlı artarsa Google web sitenize ceza verebilir. Ayrıca farklı backlink türleri arasında bir denge kurmaya çalışın.

Çünkü sadece güvenilir ve tanınmış sitelerden gelen backlinkleri takip eden bir web sitesi kesinlikle yoktur. Bunun yerine sayfanızın bu bağlantılara ek olarak bilinmeyen sayfalardan backlink veya nofollow bağlantıları alması çok daha doğal görünüyor.

Çözümler

Geri bağlantılar en önemli sıralama faktörleri arasındadır ve dolayısıyla bağlantı kurma; SEO bağlamında kesinlikle er ya da geç uğraşmak zorunda kalacağınız bir konudur. Bu görev için hem ilginç içerik oluşturma hem de potansiyel bağlantı kaynaklarını ikna etme konusunda yaratıcı olmanız gerekecek. Bağlantı oluşturmanın çok daha az çaba gerektiren başka olasılıkları olsa da, en kolay işe yarayan şeyin genellikle web sitenize en büyük faydayı sağlayan şey olmadığını unutmamalısınız. Bir backlink ağı oluşturmak zordur.

Web Link Dizini

Web Bağlantıları


Web Link Dizini